Știaţi că multe celebrităţi au folosit hipnoza (hipnoterapia)?

Știaţi că multe celebrităţi au folosit hipnoza (hipnoterapia)?

Mulţi oameni celebri au folosit hipnoza pentru pregătire mentală, pentru a-şi spori creativitatea și pentru vindecarea diverselor boli, pentru depășirea depresiei, temerilor, adicțiilor, stresului și așa mai departe.

Actorul Sylvester Stallone a folosit hipnoza pentru a-şi face curaj ca să prezinte scenariul filmului „Rocky” unui celebru producător de la Hollywood iar, în timpul filmărilor, el obişnuia „să stea culcat și să asculte o înregistrare motivațională special făcută pentru el”.

Ellen DeGeneres a renunțat la fumat folosind hipnoza, în direct, în timpul emisiunii sale „The Ellen Show”.

Kevin Costner şi-a adus hipnoterapeutul personal în Hawaii pentru a-l ajuta să depăşească răul de mare în timpul filmărilor pentru „Waterworld”.

Matt Damon a renunţat la fumat, un obicei pe care îl avea de șaisprezece ani, după trei sesiuni de hipnoză. Într-o conversație cu Jay Leno în timpul „The Tonight Show”, el a declarat: „A funcţionat, pe cuvântul meu că a funcţionat. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată în viața mea..”

Drew Barrymore, Aaron Eckhart, Britney Spears şi Anthony Hopkins au folosit şi ei hipnoza pentru a renunţa la fumat.

Fergie a folosit hipnoza pentru a face față stresului.

Jackie Kennedy Onassis a folosit hipnoterapia pentru a depăşi evenimentele tragice din viața ei.

Winona Ryder, Ewan McGregor, Billy Joel, Mark Knopfler şi Anthony LaPaglia au făcut și ei sedințe de hipnoza pentru a renunța la fumat.

Martha Stewart a folosit hipnoza pentru a scăpa de coșmaruri după eliberarea sa din închisoare.

Actrita Daryl Hannah a folosit NLP şi hipnoza pentru a scăpa de tracul de scena.

Hipnoza (hipnoterapia) poate fi folosita si pentru a deveni mai creativi.

Compozitorul Frederick Chopin (1810-1849) şi poetul și scriitorul german Wolfgang von Goethe Johann (1749-1832) au fost foarte interesaţi de hipnoză. Au luat cursuri de hipnoză la Universitatea din Strasbourg.

Poetul britanic Alfred Lord Tennyson (1809-1892) obişnuia să repete cuvinte ca pe o mantră pentru a intra într-o stare de transă şi a avea inspirația necesara pentru a compune poezii.

Compozitorul rus Serghei Rahmaninov (1873-1943) a folosit sesiuni de hipnoză cu hipnotistul Nicolai Dahl pentru a depăşi blocajul de creativitate. După trei luni de sesiuni, acesta a compus Piano Concerto no.2 pe care l-a dedicat hipnoterapeutului său.

Tehnicile de hipnoza se folosesc pentru imbunatatirea performantelor de orice fel, inclusiv a celor sportive. Un studiu realizat pe jucători de baschet, la care au participat 12 sportivi de sex masculin și 12 de sex feminin, a arătat că jucătorii care au folosit hipnoza au avut rezultate mai bune decât cei care nu au făcut-o.

Luptătorul de WWF și fost campion olimpic Kurt Angle a folosit hipnoza pentru a câștiga medalia de aur atât în 1995, la campionatele mondiale de freestyle, cât și la olimpiada din 1996. El recunoaște că hipnoza a jucat un rol important în atingerea ambelor obiective. El a declarat: „Cu siguranţă a funcţionat, chiar dacă eram sceptic la început. Dacă eşti un sportiv competitiv trebuie să fii apt atât mental cât şi fizic. Mintea umană este atât de puternică! Acesta a fost un mod complet natural şi sănătos de a mă pregăti mental pentru competiție.”

Jucătorul de tenis Jimmy Connors a folosit hipnoza pentru a câștiga Campionatul U.S. Open.

Hipnoterapeutul lui Tiger Woods îl hipnotiza pe jucător și folosea tehnici de vizualizare pentru a-l ajuta să se concentreze și să se detașeze de orice l-ar putea distrage pe terenul de golf.

Campionul la golf, Jack Nicklaus, susține că succesul său se datorează în întregime faptului că practică tehnici de concentrare şi vizualizare ( hipnoză).

Jucătorul de golf britanic Nick Faldo, câștigător de trei ori al Masters SUA, a folosit de asemenea hipnoza.

Pugilistul irlandez Kevin McBride, campion la categoria grea, foloseşte hipnoza pentru a se pregăti pentru lupte.

Adam Heidt, membru al echipei olimpice de sanie a Statelor Unite, a folosit hipnoza pentru a se pregăti pentru concursuri.

Atletul britanic Iwan Thomas, care a câștigat Cupa Mondială pentru proba de 400 de metri, a folosit hipnoza pentru a-şi îmbunătăți performanțele şi concentrarea înainte de cursă.

Bob Reese, fost antrenor al New York Jets, a folosit hipnoza cu jucătorii săi pentru a le îmbunătăți performanțele și spori șansele de a câștiga. El nu a folosit însă termenul de hipnoza, numindu-le în schimb „tehnici de vizualizare de mare putere”.

Dr. Elena Gabor, CI, CMHt
Hypnotherapy Instructor
Author of “Home at the Tree of Life”
310-614-9919

www.drgabor.com
www.facebook.com/pages/Dr-Elena-Gabor-Medical-Hypnotherapy
www.youtube.com/ DrElenaGabor
www.twitter.com/DrElenaGabor

 

Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s