Motivul pentru care oamenii se simt nefericiti in viata

Clienta: femeie în vârstă de aprox. 20 de ani.

Regresie realizată de studenta Leti S. şi Instructor Dr. Elena Gabor în California, în cadrul Programului de Certificare în Hipnoterapie

Clienta a venit la hipnoterapie la recomandarea unuia dintre medicii ei pentru a trata depresia, anxietatea şi insomnia de care suferă, cât şi alte probleme legate de stima de sine scăzută. Ea vroia să se detașeze de un bărbat de care era obsedată, să-şi îmbunătățească încrederea în sine şi să-şi depășească depresia și anxietatea.

Clienta declară că are sentimente de anxietate, depresie, furie față de ea însăşi, se enervează pentru că este nervoasă şi are o stimă de sine foarte scăzută. Ea ne-a informat că a fost diagnosticată cu depresie, anxietate și ADD (Deficit de atentie), și a luat diferite medicamente antidepresive (Adderall, Prozac, Wellbutrin, Lexapro) în ultimii 5 ani și le ia în continuare. Ne-a spus, totuşi, că depresia ei s-a mai ameliorat acum faţă de cum era cu câțiva ani în urmă, când avea gânduri suicidale. În general, se simte deprimată, anxioasă, nemotivată, lentă și incapabilă de a merge mai departe în viața ei.

A mai adăugat că are o problemă cu consumul exagerat de dulciuri şi carbohidraţi şi că face alegeri alimentare proaste. Consumă dulciuri și înghețată pentru a trece mai uşor peste stările ei emoționale. Nu este constantă în obiceiurile zilnice ce ţin de sănătate și pare să facă lucruri împotriva ei însăși, are dificultăți în a rămâne motivată. Cu o săptămâna în urmă, a început să facă exerciţii fizice de 6 ori pe săptămână. De asemenea, practică meditaţia o dată pe zi, folosind diferite tehnici, dar consideră că este dificil.

Are relații tensionate cu majoritatea persoanelor din familia ei și a declarat că le permite părinților ei să o controleze. De asemenea, ea a spus că trăiește pentru părinții ei, vrea să le facă lor pe plac și, prin urmare, nu trăiește viața pe care ea şi-o doreşte. A avut un incident neplăcut în copilărie (la 4 ani) când, în timp ce se afla în mașină în drum spre acasă, tatăl ei s-a înfuriat când ea a început să se plângă că lucrările ei s-au mototolit. El a țipat la ea și, în frustrarea pe care a simţit-o, a oprit maşina la marginea drumului și a lăsat-o acolo. Tatăl s-a întors apoi după ea şi a luat-o în maşină, însă acest episod a marcat-o profund devenind o traumă. Ca adult, a vorbit cu tatăl ei despre acest lucru, dar el nu-și aminteşte incidentul. El a crezut că ar putea fi doar frustrările ei. Din acel moment din copilărie, ea a considerat că nu este suficient de bună, că nu contează, că e vina ei și că trebuie să fi făcut ceva rău din moment ce tatăl ei se comportă în acest fel față de ea. Clienta mai are un frate mai mare, foarte manipulativ, care deţine controlul asupra ei. Simte că nu poate fi ea însăşi și devine frustrată cu sine din acest motiv. Are multe regrete. Este foarte atașată de rezultatul lucrurilor. Locuiește pe cont propriu acum, dar este stresată din cauza situației financiare; atât de stresată încât uneori are dureri de stomac din cauza asta. Nu se simte împlinită în ceea ce priveşte relațiile sociale; se simte dezamăgită și decepţionată. A devenit aspră, rece şi s-a retras din interacțiunile sociale. Îi place de un băiat pe care l-a pus pe un piedestal şi a devenit obsedată de el, chiar dacă nu erau într-o relație amoroasă. Ea a încercat mereu să-i facă pe plac şi a avut o atitudine pasiv-agresivă. Ea nu se simte în stare să treacă peste aceste lucruri şi să meargă mai departe în viaţă.

Are probleme în a trece peste anumite momente pentru a merge mai departe și ia lucrurile personal. Crede adesea că ceva rău se va întâmpla. De asemenea, îi este greu să creeze și să îşi păstreze motivația în proiectele ei. Crede că nu va crea nimic și că nu merită să se ostenească. Şi-a pierdut speranța. Simte că majoritatea gândurilor și credinţelor sale sunt negative.

Clienta afirmă că nu are încredere în ea însăși, nu se iubeşte, se simte nemotivată, confuză și fără direcție în viață. Are o mentalitate de victimă, o atitudine defensivă și este o perfecționistă. Este foarte auto-critică și se auto-sabotează în multe domenii ale vieții sale. Ea a afirmat, de asemenea, că tinde să se dezamăgească sau să se rănească pe sine înainte să o facă oricine altcineva, pentru că în acest fel simte că deţine controlul. Ne-a spus că are o stimă de sine scăzută şi nu-i place corpul ei. În prezent este șomeră, se simte nemotivată şi foarte lentă fizic. Imaginea de sine pare distorsionată, având în vedere că este o persoană care arata ca având greutatea ei ideală și este frumoasă; însă ea se consideră neatractivă. Nu consumă alcool, droguri sau țigări. Clienta declară că viața ei s-a îmbunătățit după ce a citit cartea lui Eckard Tolle “Puterea prezentului”, dar nu aplică principiile promovate de această carte în viața ei de zi cu zi.

Pe deasupra, nu doarme bine noaptea, nu are un somn profund și vorbește în somn.

Sesiunea 1: Am folosit technici pentru optimizarea gândurilor şi convingerilor clientei orientate către negativitate, pentru detașarea de bărbatul de care era obsedată și pentru depășirea insomniei.

Sesiunea 2: Trei zile mai târziu, clienta ne-a declarat că a urmat sugestiile noastre ascultând înregistrarea primei noastre sesiuni seara, înainte de a merge la culcare. Se simțea detașată de bărbatul cu care fusese obsedată și somnul i se îmbunătățise. Ea a dorit să facă o regresie în vieţi anterioare pentru a afla de ce viața ei era așa cum este.

Am îndrumat-o spre sursele problemelor ei actuale, şi s-a văzut în 1920 la Londra, în postura unui avocat în vârstă de 40 de ani, apărând un bărbat acuzat de crimă. Ca avocat, clienta noastră s-a simțit obligată să-l apere pe acel bărbat în ciuda faptului că avea sentimentul că acesta era vinovat. Regresia începe într-o celulă atunci când clientul său era intervievat după ce a fost acuzat de o crimă brutală, iar avocatul se simțea inconfortabil pentru că trebuia să-l reprezinte. Împotriva intuiţiei sale, l-a reprezentat în instanţă şi avea să regrete acest lucru pentru tot restul vieții sale.

Ghidată mai departe, clienta s-a văzut, ca acel avocat, în sala de judecată, unde clientul său a fost găsit vinovat de crimă. Din acel moment, avocatul s-a simțit foarte ruşinat pentru că a apărat pe cineva de care ştia că era vinovat și a devenit foarte furios pe el însuși pentru că a luat acest caz. Ca rezultat al acestui proces și a sentimentelor sale de furie, regret și dezamăgire, a decis să renunțe la profesia de avocat. Ulterior, s-a simțit deprimat, conflictual, nemotivat și fără direcție pentru tot restul vieții sale. Şi-a pierdut încredere în sine și scopul în viaţă. Odată ce a renunţat la a practica avocatura, el a renunțat la a fi pasionat de ceva. Totul a devenit foarte greu pentru el şi nu a mai reuşit să aibă succes sau să-şi construiască altă carieră. Schimba doar locuri de muncă pentru a se întreţine. Din acest motiv, și-a pierdut şi familia. Soția sa a înaintat divorţ şi el a rămas şi fără copii. Din punct de vedere emoțional, ei au trecut peste acel moment. Soția lui s-a recăsătorit și și-a reconstruit viața fără el. El a ajuns la concluzia că nu era demn de a fi iubit. Copiii săi nu-l respectau dar nici el nu se aștepta să fie tratat cu respect de ei. El nu le-a cerut copiilor lui să-l iertare. Încerca să mulțumească pe toată lumea și nu era el însuşi cu oamenii din jur; era plin de regrete.

Am ghidat apoi clienta ca acel fost avocat la următorul eveniment important, care s-a dovedit a fi momentul când avea 80 de ani, înainte de a muri. Acesta a murit singur. Simţea că a avut atât de mult potențial, dar era furios pe el însuși că nu a contribuit mai mult în viață. De asemenea, simțea că copiii săi nu-l iubea și îl vizitau foarte rar. El a considerat că nu are dreptul să le ceară iertare copiilor, pentru că el a dispărut din viața lor și doar a existat. De accea s-a simţit vinovat și deprimat, până în momentul când a murit singur. Se simțea oribil. S-a gândit să-şi ia viaţa la un moment dat, dar nu a putut s-o facă.

Clienta noastră a declarat că a fost o ușurare pentru ea să vadă această viață și că acum îi sunt clare sursele convingerilor și sentimentelor sale actuale. Sentimentele și convingerile din acea viață sunt la fel cu cele din viața ei actuală, sunt ca o oglindă perfectă a lucrurilor cu care se confruntă în această viață; sentimentul de vinovație, apatia sa, lipsa motivatiei de se implica in proiecte sau de a le duce la finalitate, mentalitatea de învins, izolarea sociala, a nu simti iubire, deprimarea, tristetea, tendinta de compensare prin a face ce vor altii pentru a fi pe placul lor, etc. Pe parcursul regresiei, clienta a putut să vadă corelația dintre cele două vieți. Această viață i-a fost prezentată pentru a descoperi sursele problemelor ei și pentru a o ajuta să renunţe la sistemul de convingeri descurajator din care încă funcționa, astfel încât să nu repete același tipar și să retrăiască acceasi viata din punct de vedere emoțional. Lecțiile desprinse din această viață au fost să nu se lase mereu dusă de val să-i mulţumească pe alţii, să contribuie cu adevărat și să facă ceva care-i place şi o pasionează, să fie ea însăşi, nu să cedeze la presiunile familiei sau ale societăţii și să preia controlul propriei vieţi. De asemenea, să învețe să treacă peste regrete, să se ierte, să-şi ceară iertare și să se iubească necondiționat.

După partea de regresie a şedinţei, am continuat cu integrarea acelor lecții din trecut și cu optimizarea convingerilor pentru iertare de sine, încrederea în sine, stimă de sine, iubire de sine şi pentru a-și folosi abilitatea de a face alegeri bune în viață. De asemenea, am folosit tehnica de proiectie in viitorul pe care si-l dorește al acestei vieti, pentru a-si indrepta focusul si atentia asupra indeplinirii telurilor sale si astfel sa ajunga sa traiasca versiunea de viata pe care si-o dorește.

Clienta urmeaza sa vina în continuare la sedinte pentru a continua procesul de optimzare a gandirii si aliniera constientului si subcoștientului cu nivelul supraconstient de gandire, lucru care duce la o functionare cooperativa a tuturor aspectelor conștiintei și ca urmare la vindecarea din toate punctele de vedere.

In concluzie, asa cum reiese din toate regresiile, motivul pentru care oamenii sufera in viata lor actuală este pentru ca ei considera, la nivel subconstient, ca au facut ceva rau în alte vieți.

 

Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s