Ce este conștiința? Interviul Elenei Gabor la TVR Tg Mures, TVR3

Intr-un interviu oferit postului de televiziune TVR Targu Mures, care a fost difuzat recent si pe TVR 3, am raspuns mai multor intrebari dintre care si ce este conștiința.  Iata intregul interviu care cuprinde si secvente de la lansarea cartii si un scurt interviu oferit de mine la lansare. Vizionare placuta! Va astept comentariile.

Elena Gabor: “Aceasta este o întrebare foarte bună. Ar trebui să le-o puneti și medicilor, sunt curioasă ce răspuns v-ar da. Încă în știință nu se știe foarte exact ce este conștiința. Prin cercetările mele, am ajuns la concluzia că este ceea ce suntem noi cu adevărat. Este acea energie, aș putea să spun primordială, din care totul ia naștere, atât ceea ce este energetic cât și ce este fizic. Corpul uman și corpul energetic sunt extensii ale conștiinței. Totul își are originea la nivelul conștiinței și acolo trebuie să căutăm și răspunsurile. Funcționarea din programe foarte pozitive de gândire ajută conștiința să rămână în aliniere cu toate nivelurile ei, funcționarea din programe de gândire descurajatoare creează un conflict la nivelul conștiinței și creează problemele pe care mulți dintre oameni le au.

Cu drag,
Elena Gabor
drelenagabor@yahoo.com
Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce este conștiința? Interviul Elenei Gabor la TVR Tg Mures, TVR3

  1. Dinescu Daniel says:

    Cine se apropie de Lumina Divină, devine Lumină Divină !

    Like

  2. Dinescu Daniel says:

    Referitor la întrebarea dv. Dumnezeu ne-a creat din iubire și cu iubire față de noi iar dacă noi ne iubim pe noi înșine, intrăm în armonie cu Dumnezeu fuzionând sau dacă vreți , omogenizândune cu aceași materie energetică din care provenim ca origine. Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât devenim mai mult asemeni LUI. Așa se poate explica puterea unui sfânt spre exemplu. În opinia mea știința se afundă mult prea mult în compexitate iar complexitatea crează erori uneori. Cred că lucrurile stau defapt mult mai simplu. Să începem cu sufletul. Sufletul este o particulă de Dumnezeu din Dumnezeu. Deci este o entitate energetică. Mintea este tot o particulă de energie sau entitate energetică, subconștientul este o entitate energetică, Lumina Divină este o entitate energetică și asemeni lor sunt și ghinionul, fericirea sănătatea, frumusețea, etc. Dacă ne concentrăm asupra unei entități energetice și în mod constant ne exprimăm cerând ceva anume ( adică o băgăm în seamă ), aceasta începe să ne răspundă într-un mod tot mai palpabil. La mine cel puțin funcționează și fiind doar un om cred că trebuie să funcționeze și la alți oameni.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s