De ce este foarte important să ne iubim pe noi înșine necondiționat?

De ce este foarte important să ne iubim pe noi înșine necondiționat?

Iubirea necondiționată este cea care vindecare totul.  A fi critic cu noi înșine înseamnă a ne dori să fi fost altfel. Aceasta înseamnă că nu suntem persoane realiste care să accepte realitatea așa cum este. Pentru a ne simți bine, pentru a ne vindeca și a avea o viață frumoasă, trebuie să ne iubim necondiționat pentru că atitudinea critică față de noi înșine și față de alții duce la crearea unei experiențe de deconectare de nivelele noastre superioare de conștiință și la crearea unui conflict în conștiință, între mintea critică și subconștientul și supraconștientul nostru. Toate acestea duc la crearea bolilor.

Majoritatea oamenilor sunt critici față de ei înșiși, crezând că astfel pot progresa și evolua în viață. Dar cum poți progresa dacă, cu atitudinea critică, creezi un război cu tine însuți? Poți progresa doar atunci când pacea se reinstaureaza între toate nivelele ființei tale, iar acestea cooperează și conlucrează întru totul. Ca urmare, pentru a ne putea atinge scopurile pe care le avem în viață, este foarte important a avea o atitudine de acceptare de sine, de iubire necondiționată, o atitudine pozitivă și de cooperare cu înțelepciunea noastră interioară.

Este o mare deosebire între a fi critic și a te evalua obiectiv, într-un mod realist. Când alegem să ne identificăm cu cine suntem de fapt, cu acea conștiință eternă, pozitivă, pură, care creează tot ce se află în existență, realizăm că este ilogic să fim critici față de noi înșine. Cu toții suntem expresia iubirii necondiționate și a forței creatoare a universului. Ca urmare, nu are niciun sens să fim critici cu noi înșine și nu ajută cu nimic. Cu toți, însă, ca ființe umane avem limitările noastre datorate corpului fizic și a realitații duale în care ne aflăm. Fiecare om, într-o anumită măsură, experimentează aceste limitări. De aceea, este foarte important să ne acceptăm pe noi înșine așa cum suntem, să fim recunoscători pentru ceea ce avem, pentru corpul nostru, pentru viața noastră, pentru experiențele pe care avem oportunitatea să le trăim în fiecare zi, iar dacă dorim să ne îmbunătățim performanțele ca ființe umane, putem decide ce trebuie făcut pentru a ne atinge țelurile, cu o atitudine încrezătoare si echilibrată.

Iubirea necondiționată este cea mai importantă lecție de viață pe care o putem învăța și stăpâni. Adoptarea ei în toate situațiile și față de toți oamenii, indiferent de atitudinea lor, duce la sentimente plăcute, la crearea unei relații armonioase cu toate nivelurile ființei noastre, la vindecarea bolilor și la evoluția noastră ca și conștiință.

Iată o înregistrare audio pe care am creat-o recent, în timpul unei ședințe de terapia subconștientului, care vă poate ajuta să vă optimizați gândirea la ambele niveluri ale minții, prin înlocuirea gândurilor critice față de dumneavoastră înșivă și față de toți ceilalți. De asemenea, vă va motiva să aveți o atitudine pozitivă în toate situațiile, să vă concentrați pe soluții, nu pe probleme, pe lecțiile pe care viața ni le oferă, nu pe drame, pentru a extrage un efect pozitiv în toate circumstanțele. Deoarece creierul învață prin repetiție, este important a asculta înregistrare aproximativ 25-30 de zile pentru a vă forma noile căi neuronale de gândire care să incorporeze toate aceste informații.

NU ASCULTAȚI ACEASTĂ ÎNREGISTRARE AUDIO CÂND CONDUCEȚI MAȘINA! Ascultati-o când doriți să dormiți, să meditați sau să vă relaxați.

Cu mult drag,

Dr. Elena Gabor, autoarea cărții “Acasă la Arborele Vieții”

http://www.farmamedia.ro/acasa-la-arborele-vie-ii.html

http://hipnoterapie.org/Acasalaarborelevietii.html

drelenagabor@yahoo.com

Copyright Elena Gabor www.drgabor.com

Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to De ce este foarte important să ne iubim pe noi înșine necondiționat?

  1. Camelia says:

    Vă multumesc mult; îl ascult în timp ce lucrez, când fac pauze.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s