Ce este terapia de regresie în vieți anterioare? Studiu de caz: viață de pelerin care dezvăluie sursa fricii de exprimare a opiniilor în public și a sentimentului că familia va avea de suferit

Ce este terapia de regresie în vieți anterioare?

Terapia de regresie în vieți anterioare se bazează pe conceptul că această conștiință a noastră supraviețuiește morții fizice, că procesul de evoluție al sufletelor, al conștiinței, se desfășoară de-a lungul multor vieți și că diferitele vieți ale unui suflet se pot influența unele pe altele. Traumele din viețile anterioare, fricile și vulnerabilitățile se pot manifesta în viața curentă ca și simptome, boli, frici, tendințe comportamentale, etc. Acest concept sugerează de asemenea că talentele, abilitățile și îndemânarea noastră au fost dobândite, prin practică, de-alungul multor vieți.

Terapia de regresie în vieți anterioare este o abordare care utilizează conexiunea cu nivelele superioare de conștiință prin intermediul hipnozei pentru a accesa memoriile vieților anterioare în scopul de a ne rezolva problemele curente. Această terapie ajută la identificarea rădăcinilor cauzale ale problemelor de sănătate și personale pe care le avem în viața curentă, care de multe ori se află la nivel subconștient și la rezolvarea lor prin accesarea situațiilor inițiale sau a traumelor care au dus la acele probleme și la transformarea sentimentelor negative asociate cu acestea în sentimente pozitive.  Prin acest proces, pot fi descoperite lecții foarte valoroase de viață pe care clientul le poate aplica în viața curentă.

Uneori prin intermediul terapiei în vieți anterioare clienții sau pacienții pot să acceseze o viață frumoasă în care s-au simțit minunat, lucru care îi poate învăța sau reaminti ce fel de sentimente ar trebui să perpetueze în viața lor curentă. Este un proces de învățare atât pentru mintea conștientă cât și pentru cea subconștientă, proces care poate accelera vindecarea, creșterea spirituală și dobândirea unei perspective mai elevate asupra vieții.

Uneori copiii își amintesc vieți anterioare sau viețile anterioare pot să iasă la suprafață prin intermediul viselor, viselor recurente sau chiar și prin intermediul coșmarurilor.

În timpul regresiei în vieți anterioare, ambele niveluri ale minții sunt active, iar mintea conștientă devine un observator al vieții anterioare și este capabilă să facă comparație între aceasta și viața curentă. Depinde de cât de adânc se conectează clientul sau pacientul cu viața pe care o accesează în timpu regresiei și cât de tăcut rămâne aspectul critic al minții conștiente în timpul procesului de regresie.

Imagine creata de George of the LA Jungle

Design imagine George of the LA Jungle

Studiu de caz al terapiei de regresie în vieți anterioare

Iată cazul unei cliente căreia îi era frică să-și exprime opinia în public. Avea teama că dacă oamenii aveau să o observe, familia ei urma să sufere. Această clientă avea o profesie care necesita creativitatea și impunea ca ea să-și împărtășească creațiile și munca ei cu alți oameni.

După ce am ghidat-o la sursele  temerilor ei, clienta mea a accesat o viață de pelerin, ca femeie tânără în vârstă de aproximativ 20 de ani care se simțea singură și trecută cu vederea. Avea un copil cu ea, o fetiță care părea a fi o soră de-a ei de care eanavea grijă. Toți oamenii din comunitate păreau să aibă familiile lor, cu excepția ei.

Această femeie s-a simțit atrasă de un bărbat cu părul lung și negru care părea a fi amerindian. El i-a oferit informații pe care ea le-a luat ca fiind adevărate. Având încredere în acest bărbat, ea a împărtășit informațiile primite atât tatălui ei cât și grupului lor. Pentru că tatăl avea încredere în fiica lui și în informațiile pe care ea le-a obținut de la acel nativ american, ei au permis amerindienilor să se alăture grupului lor deși o femeie mai în vârstă din grup s-a opus cu vehemență aceastei decizii.

După ce s-au alăturat grupului de pelerini, amerindienii i-au omorât pe aceștia, inclusiv pe tânără și familia ei. Clienta mea, ca această femeie tânără, a simțit cum a fost împinsă în apă, cum s-a lovit la cap de o piatră și s-a înecat. Ea a realizat că a păstrat sau a adus cu ea, la nivel subconștient, din acea viața anterioară în viața ei curentă vina pe care a simțit-o în acea viață că și-a trădat familia și comunitatea, și sentimentul de responsabilate pentru moartea lor. De aceea, în această viață, ea avea o frica puternică de a-și împărtăși ideile și opiniile cu alți oameni, considerând că dacă face acest lucru, familia ei avea să sufere. Ea funcționa din teama de a nu repeta aceeași greșeală și în viața curentă.

Lecția pe care acea viață i-a prezentat-o era ca ea să se ierte pe ea însăși pentru că a avut încredere în acel bărbat amerindian și pentru consecințele deciziei ei, pentru moartea tuturor oamenilor din comunitate și să se iubească neconditionat. De asemenea, o altă lecție era să-l ierte acel bărbat amerindian pentru intențiile și faptele lui și să simtă iubire necondiționată atât pentru el cât și pentru ceilalți din acel trib.

La sfârșitul ședinței, clienta mi-a împărtășit că dacă i-aș fi spus să-și imagineze sau să creeze o viața anterioară nu și-ar fi imaginat niciodată o astfel de viață pentru că această regresie i-a contrazis convingerile ei curente, deoarece ea întotdeauna crezuse că amerindienii fuseseră victime, nu agresori.

La scurt timp după ședință, clienta mea a realizat că temerile ei de a-și exprima părerile în public și de a fi observată de alți oameni dispăruseră complet.

Dacă doriți să citiți și despre alte studii de caz foarte interesante de regresii în vieți anterioare și de terapia subconștientului le găsiți în cartea “Acasă la Arborele Vieții” care poate fi procurată de pe websitul www.farmamedia.ro

Cu drag,

Dr Elena Gabor

www.hipnoterapie.org

www.farmamedia.ro

drelenagabor@yahoo.com

Copyright Elena Gabor http://www.drgabor.com

Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s