Terapia subconstientului – De ce sa lucram pe subconstient?

Subconstientul este un nivel superior de constiinta comparativ cu mintea constienta, cea pe care o folosim in viata noastra de zi cu zi. In subconstient avem inmagazinate toate informatiile necesare pentru a ne dezvolta si mentine un corp sanatos si pentru a ne crea o viata frumoasa, in care sa ne atingem atat telurile umane, cat si cele ca pe care le avem ca si constiinta. In termeni spirituali, subconstientul este numit mintea sufletului.

Marea majoritate a informatiilor din subconstient sunt informatii corecte care se afla in aliniere cu supraconstientul, adica cu eul nostru superior, care este cel mai inalt nivel de constiinta, constiinta noastra pura. Insa, subconstientul aduce cu el cand isi incepe o viata fizica si unele convingeri bazate pe frica, limitante, descurajatoare si indreptate catre negativitate pe care le-a dobandit de-a lungul calatoriei sale, pentru a avea oportunitatea de a evolua ca si constiinta, prin identificarea si inlocuirea lor cu convingeri corecte, incurajatoare, pozitive, aflate in integritate cu adevarata noastra natura. Terapia subconstientului are ca scop identificarea si optimizarea acelor convingeri si crezuri care se manifesta in viata noastra curenta ca si frici irationale, tendinte, atitudini, afinitati si comportamente nedorite si tot felul de afectiuni sau boli. Bolie cronice sunt, in general, boli ale subconstientului.

In terapia subconstientului sunt incluse toate terapiile care se adreseaza subconstientului, inclusiv hipnoterapia, hipnoterapia medicala, programarea neuro-lingvistica (NLP), imageria dirijata, terapia de regresie temporala, terapia de regresie in vieti anterioare si analiza regresiei, terapia de progresie in viitor, terapia de explorare a nivelului existential supraconstient (explorarea vietii dintre vieti) si asa mai departe.

Lucrand, in ultimii 10 ani cu peste 4000 de cazuri, am constatat cu uimire cat de eficienta este terapia subconstientului. Studiile arata ca este mult mai eficienta decit terapia care se adreseaza mintii constiente, deoarece se adreseaza radacinilor problemelor noastre care se afla adanc implantate in subconstient.

Created by George K.

Created by George K.

O influenta nefasta asupra subconstientului o are programul de gandire negativ de la nivelul mintii constiente, numit egoul negativ, eul fals sau mintea distructiva. Functionarea din acel program negativ constient este responsabila pentru multe dintre suferintele umane. Cu cat este mai puternic acest program de gandire negativ, cu atat are putere mai mare asupra subconstientului, imprimand unele din convingerile sale si in subconstient, oprimandu-i astfel informatiile si creand conflict intre nivelele noastre de constiinta. Acest conflict se manifesta ca si framantari interioare si poate duce, in timp, la aparitia bolilor.

Cu cat alegem sa nu ne mai identificam cu gandurile descurajatoare care creeaza stres, frici, griji, indoieli, confuzie, manie, ura, furie, atitudinea critica, de invinovatire si mentalitatea de victima cu atat cream mai multe sentimente pozitive si ramanem conectati cu eul nostru superior, generand producerea hormonilor de fericire in corp care contribuie la functionarea armonioasa a organismului. In caz contrar, stresul ia controlul asupra noastra si, dupa cum arata studiile stiintifice, acesta se afla la baza a cel putin 80% din problemele noastre fiziologice si psihologice.

Cu cat alegem sa perpetuam ganduri pozitive, inteligente, de iubire neconditionata, de iertare si compasiune pentru noi insine si pentru toti ceilalti oameni, cu atat devenim mai sanatosi si avem o viata mai frumoasa. Totul este in miinile noastre. Depinde doar de noi sa nu mai picam in plasa egoului negativ care este programat sa creeze durere, suferinta si conflicte. Cu totii suntem creatori ai vietii noastre la toate nivelurile de constiinta, iar de la nivel constient putem avea un impact foarte benefic asupra calitatii vietii noastre.  Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne folosim mintea in avantajul nostru.

Advertisements

About Elena Gabor

drelenagabor@yahoo.com
This entry was posted in Constiinta umana and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s